CONNECTANT LECTURES

CURS 2015-2016


Dimecres, 21 d'octubre de 2015


Ens ha visitat una persona molt especial, una escriptora especialista en contes de bruixes, monstres i altres criatures fantàstiques, que ens ha fet gaudir dels contes de por, ens ha fet riure, però sobretot ens ha fet descobrir la gran tradició oral de contes populars. 


Voleu saber qui és? Doncs, és l’Ana Cristina Herreros Ferreira (Lleó, 1965), filòloga i especialista en literatura tradicional, escriptora, editora, narradora oral i autora de diversos articles sobre animació a la lectura i mètodes de narració. És coneguda també amb el nom de Ana Griott amb el qual recita els seus contes en diverses biblioteques, teatres, cafès, presons, escoles o parcs públics majoritàriament a Espanya i Llatinoamèrica des de 1992. Les seves obres l'han portat a ser convidada a diversos festivals al llarg del món i alguns dels seus llibres han estat traduïts al català i al francès.


Per continuar gaudint de les seves històries, a l'escola, ja teníem dos dels seus llibres: "Libro de brujas españolas" i "Geografía mágica", i des d'avui també "La mujer esqueleto", un regal de l'Ana Cristina Herreros.









CURS 2014-2015

Divendres, 23 de febrer de 2014

Avui hem tingut el privilegi de rebre la visita d'Ernesto Rodríguez Abad (Canàries), autor de nombroses obres ens ha deixat bocabadats, amb les seves històries i amb els seu tarannà. Què ha fet que molts dels nostres alumnes vulguin llegir!!!!!

Ens ha signat el seu llibre "Cuentos africanos para dormir el miedo". A part ahir vàrem fer una tertúlia dialògica d'un dels seus poemes "Nana para los niños de los cayucos". 







Dimecres, 17 de desembre de 2014

Avui comencem de nou el projecte "Connectant Lectures" que des de l'any 2003 crea una Xarxa d'Escoles Lectores en diverses comunitats autònomes.


La primera visita d'autor serà d'en Xabier Puente DoCampo (Galícia). Parlarem de la seva obra, entre d'altres del seu llibre "El misterio de las campanadas", que el tenim a l'escola!!!



"En el campanario de la iglesia de Eiranova acaban de instalar un reloj. Comienzan a sonar las campanadas que anunciarán a todos los habitantes que son las doce de la noche. Una, dos, tres..., diez, once...
Entonces sucede algo que revolucionará a todo el pueblo y que solo cinco niños se ocuparán de invertigar."
Fragment de "El misterio de las campanadas"







Ha estat una visita fantàstica i com no per acabar ens han explicat una història de la que hem gaudit i hem après! "Les coses són d'aquell que les estima."


Curs 2013-14

Dilluns, 10 de febrer de 2014

Aquest matí hem visitat la Fundació Jordi Sierra i Fabra (Carreras i Candi, 80, 08028 Barcelona), hem fet un col·loqui de prop d'una hora amb ell i finalment ens ha signat els llibres que hem portat de l'escola i de casa. A més a més, hem passejat entre la seva col·lecció de llibres (traduïts a molts idiomes) i els seus primers escrits.



Dimecres, 18 de desembre de 2013
Avui ens ha visitat l'escriptor canari Ernesto Rodríguez Abad. Ens ha parlat dels seus llibres, ens ha explicat perquè un bon dia va decidir començar a escriure històries, ha contestat les nostres preguntes, ens ha explicat contes, però sobretot ens ha fet riure i gaudir d'una gran tarda amb la seva amabilitat, la seva creativitat i el seu entusiasme.
















Dimarts, 10 de desembre de 2013

L'alumnat de 6è participa en el projecte "Connectant Lectures" que des de l'any 2003 crea una Xarxa d'Escoles Lectores en diverses comunitats autònomes.



OBJECTIUS:
  • Fomentar el plaer de la lectura en l'àmbit educatiu.
  • Desenvolupar una xarxa d'intercanvi d'experiències en relació al funcionament del Club de Lectura.
  • Col·laborar i fomentar l'elaboració del pla lector en cada un dels centres participants.
  • Potenciar un treball col·laboratiu.
  • Fomentar la participació de les famílies en la creació d'hàbits lectors.
  • Potenciar l'ús de les TIC per a la creació de xarxes d'intercanvi.
  • Impulsar el coneixement d'autors reconeguts de diferents CCAA.
  • Afavorir la convivència i el coneixement de les llengües oficials.
  • Potenciar el coneixement de diversos gèneres literaris.




METODOLOGIA

El projecte "Connectant Lectures" basa el seu funcionament en la creació de Clubs de Lectura en paral·lel en Centres Educatius de diferents comunitats autònomes (Balears, Catalunya, Madrid, Galícia, Castella i Lleó i Canàries).

Es partirà de l'elecció d'una obra en comú per a tots de cada autor seleccionat de cada CCAA.

En paral·lel es crea un Club de Lectura Virtual que servirà de suport i participació d'aquests centres i que al seu torn s'obrirà a tota la Comunitat Educativa en general.



Aquests autors participaran, cadascun d'ells en el centre o centres seleccionats en la seva CCAA i en una altra en la que serà convidat pel Centre amfitrió.

De la mateixa manera participarà en un xat del Club de Lectura Virtual per parlar de l'obra seleccionada.


Als Centres educatius seleccionats se'ls s'aportaran els lots de llibres compostos per diversos exemplars de cadascuna dels sis autors seleccionats.


Enllaços d'interès:


1 comentari: