MEDI

ACTIVITATS DE MEDI SOCIALMapes Interactius: Activitats per a treballar amb mapes (relleu, rius, comarques, províncies, comunitats autònomes...)
Per a poder realitzar les activitats cal que introduïu els següents usuari i contrasenya:

usuari: a8041167@xtec.cat
contrasenya: carner1985

Relleu de Catalunya (5è)

En acabar aquesta unitat hauràs de poder respondre les preguntes que trobaràs en el següent document. Clima, vegetació i fauna de Catalunya (5è)
Climogrames: Activitats per a aprendre què és i com es fa un climograma.

I per a aquelles i aquells més llançats i amb ganes, aquí teniu com fer-los amb l'OpenOffice, només cal introduir les dades, uns quants retocs i ja els teniu a punt.Les coordenades geogràfiques (6è)

Sabeu què són les coordenades geogràfiques? Són línies imaginàries que es dibuixen sobre l'esfera terrestre i ens serveixen per a localitzar llocs. Permeten orientar-nos sobre la Terra.

Si voleu saber-ne una mica més, us recomanem que visiteu el següent enllaç:

http://www.edu365.cat/primaria/muds/socials/onsoc/index3.htm

I si teniu ganes de practicar una mica, aquí teniu un joc on posareu a prova la vostra habilitat a l'hora de trobar les coordenades geogràfiques:

http://www.kidsgeo.com/geography-games/latitude-longitude-map-game.php


Climes i vegetació d'Espanya (6è)

En el següent enllaç trobareu el guió per a poder fer el treball sobre els climes i paisatges d'Espanya.

https://drive.google.com/file/d/0BzwhxMOw54meNmJMTVRDcmROSFU/view?usp=sharingPrehistòria: Si vols fer d'arqueòleg o d'arqueòloga una estona, aquesta webquest és per tu.

http://www.xtec.cat/~smora/webquest/WQlaprehistoria/index.html

Ara, per a conèixer una mica millor l'època del neolític, no et pots perdre aquesta sèrie que et presentem en 4 parts (de menys d'una hora en total): "El Amanecer del hombre. Revolución neolítica".
L'Edat Antiga:
Amb el document que trobareu clicant en l'enllaç que hi ha a continuació, podreu a realitzar el treball sobre l'Imperi Romà.L'Edat Mitjana:

Al-Andalus (711-1492)

La influència que el món àrab va exercir a la Península Ibèrica va ser molt gran i els habitants de tots els territoris on l’ocupació fou persistent aviat es van deixar seduir per una de les cultures més avançades del moment i es van anar arabitzant. Els mossàrabs (de musta’rib – “arabitzat”-, mot amb el qual es designava aquells que conservaren la religió cristiana sota la dominació islàmica de la Península Ibèrica) van ser un vehicle importantíssim de penetració d’arabismes a les llengües romàniques. Si vols conèixer una mica millor els arabismes en el català, clica en el següent enllaç:

Arabismes (influència de l'àrab en les llengües de la península ibèrica)
ACTIVITATS DE MEDI NATURAL

L'Univers: Viu l'experiència de viatjar pel sistema solar com si fossis un/a astronauta amb aquest simulador en 3D, "Solar System Scope".
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada